Image12

Geloven

GELOVEN

Geloven dat doe je in de kerk. Dat is een veel gebezigde uitspraak waarmee tegelijkertijd gezegd kan worden het is persoonlijk en val mij er niet mee lastig.

In de praktijk echter komen we veel geloven tegen die mensen aanhangen, de een gelooft in Boeddha, de ander in reïncarnatie en zo kunnen we de lijst langer maken.

Geloven wordt ook vaak automatisch verbonden met religie, normen en waarden. Geloven is al door velen omschreven en het blijkt niet eenvoudig te zijn om van geloven altijd een goede en begrijpelijke definitie te geven.

Geloven is ergens aan mee doen wat je niet ziet, maar waar je wel vanuit gaat dat het zo is. De Bijbel, Gods Heilig Woord omschrijft het geloof als volgt: ‘Het geloof nu is een vaste grond der dingen die men hoopt en een bewijs der zaken die men niet ziet.’

Dit bovenstaande lijkt best wel moeilijk en lastig, echter Jezus zegt in een van de evangeliën hier het volgende over: ‘geloven, je moet worden als een kind.’
Het eenvoudige geloven en vertrouwen als een kind geeft geloof een vaste dimensie in je leven. Je kunt je druk maken over van alles en nog wat in je leven, maar het lijkt of Jezus hier zegt: neem eens even pauze, kijk naar de kinderen hoe ze je blindelings geloven en vertrouwen.

Geloven het is en blijft een proces van loslaten van alles wat van jezelf is; en volledig vertrouwen op God je Hemelse Vader die voor je zorgt en van je houdt.

Geloven is een werkwoord. Bovenal God liefhebben en de naaste als jezelf. Geloven is ook doen. Doen in de praktijk van je leven, is zorg hebben voor de ander.

Geloven mag en kan ook ontspanning geven in je leven dwars door moeite en verdriet heen. Gelovend en vertrouwend dat je niet alleen door het leven gaat, maar dat God bij je is. En dat Hij ons zo lief heeft, dat Hij zijn enige zoon de Heere Jezus naar deze aarde, in ons rauwe aardse bestaan, gestuurd heeft om te lijden en te sterven aan een kruis voor onze verkeerde dingen, voor onze zonden.

Daar willen wij Hem ook in onze zondagse diensten voor danken, eren en prijzen. Dat Hij die ons eerst heeft liefgehad, zo genadig en liefdevol met ons omgaat.

En dat als we buigen voor het kruis van Golgotha, dat wij mogen weten en vertrouwen dat we dan Zijn kinderen mogen zijn.

Nieuwsgierig geworden? We nodigen u graag uit voor de zondagse diensten. De aanvangstijden staan vermeld op deze Website.

U bent van harte welkom!