Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Israëlavond

12 april 2024 / Tijd: 19:30

Chaim Malespin komt naar onze te gemeente toe. Hij woont en werkt aan het meer van Galilea, de omgeving waar Jezus de meeste wonderen deed. Hij is medeoprichter en directeur van het Aliyah Return Center en Faithful Galileans en komt naar Nederland toe. De voorzitter van de Nederlandse tak van deze stichting heeft ons hiervoor, op aanraden van Kenneth Johannes Kerver, benaderd.

Het Aliyah Return Center Nederland heeft als doel om de meest kwetsbaren in Israël te ondersteunen:

  • Nieuwe immigranten die kwetsbaar zijn (weinig tot niets hebben en hulp nodig hebben bij het opbouwen van hun leven in Israël);
  • Holocaustoverlevenden en andere armen;
  • Jonge soldaten in dienstplicht zonder familie in Israël;
  • Slachtoffers van de oorlog en andere crisissituaties in Israël.

De stichting heeft een gebedshuis in Israël voor gebed, aanbidding en Bijbelstudie. Dit is het hart van de organisatie van waaruit zegen vloeit naar God en het Joodse volk en niet-Joden: tastbare en geestelijke zegen. Ze proberen daarnaast ook bruggen te bouwen voor het verbinden van christenen met het Joodse volk.
Het Aliyah Return Center zet zich ook in om antisemitisme tegen te gaan, ook christelijk antisemitisme. En spoort Nederlanders aan om tot zegen te zijn voor Israël en zich met Israël te verbinden: in woord, in daad en in gebed.

Chaim heeft zelf Aliyah (terugkeer van de Joden naar het land Israël) gemaakt vanuit de Verenigde Staten toen hij 15 was. Hierdoor spreekt hij zowel vloeiend Hebreeuws als Engels. Hij komt ons om te spreken over Pesach – Avondmaal – Aliyah. Hij wil ons meenemen op zijn reis en op ontdekkingstocht naar de gezamenlijke bestemming door de Verlossingsbeker van Pesach. De verlossingsbeker van de toekomst en het verleden, als onderdeel van Gods Koninkrijk.

Op dit moment is Chaim nog reservist binnen de IDF en hoopt hij eind maart zijn wapen te mogen inleveren. Dat is uiteraard ook afhankelijk van het verdere verloop van de oorlog. Ook deze ervaring wil hij graag met ons delen.

Dit beloofd een bijzondere en inspirerende avond te worden. We willen u allen dan ook vragen om vrijdagavond 12 april alvast in uw agenda te noteren. We starten om 19:30 uur met inloop vanaf 19:00 uur. Er zal een tolk aanwezig zijn waar men bij eerdere bijeenkomsten goede ervaringen mee heeft gehad.

Gegevens

Datum:
12 april 2024
Tijd:
19:30